ប្រការគួរប្រយ័ត្នក្នុងការទទួលទានទឹកម៉ាស៊ីន ព្រោះវាអាចមានមេរោគ
មនុស្សជាច្រើនមានការសង្ស័យថា រវាងទឹកសុទ្ធច្រកដប និងទឹកម៉ាស៊ីនទឹកប្រភេទណាមានសុវត្ថិភាពជាង? ចំពោះការសង្ស័យនេះ នាយកដ្ឋានសុខភាព និងសេវាកម្មមនុស្សរបស់សហរដ្ឋអាមេរិក បានផ្ដល់ចម្លើយថា អាស្រ័យទៅលើទីកន្លែងដែលអ្នករស់នៅ។
ទោះជាយ៉ាងនេះក្ដីសារធាតុមួយចំនួនដែលគេប្រទះឃើញជាទូទៅក្នុងទឹកម៉ាស៊ីនអាចបង្កកើតមានបញ្ហាសុខភាពចំពោះបុគ្គលមួយចំនួនបាន។ បុគ្គលដែលមានអត្រាគ្រោះថ្នាក់នៅពេលទទួលទានទឹកម៉ាស៊ីនគឺ ៖
- អ្នកមានរោគអេដស៍ (HIV)
- អ្នកមានប្រព័ន្ធការពាររាងកាយទន់ខ្សោយ
- អ្នកប្រើថ្នាំស្ដេរ៉ូអ៊ីដ (Steroid)
- អ្នកកំពុងព្យាបាលជំងឺមហារីក
- កុមារតូចៗ អ្នកទទួលគ្រោះថ្នាក់ដោយសារសារធាតុសំណ ដែលគេរកឃើញក្នុងបំពង់ទឹកចាស់ៗ។
ដើម្បីចៀសវាងគ្រោះថ្នាក់ពីសារធាតុសំណ គួរប្រើក្បាលរ៉ូប៊ីណេទឹកត្រជាក់សម្រាប់យកទទួលទាន និងគួរបញ្ចេញទឹកចោលប្រមាណ១នាទីបន្ទាប់ពីមិនបានបើកទឹកប្រើយូរជាង៦ម៉ោង។ ប៉ុន្ដែផ្ទុយទៅវិញកុមារអាចទទូួលប្រយោជន៍ពីសារធាតុហ្វូអរ៉ៃ (Fluoride) ដែលមានក្នុងទឹកម៉ាស៊ីនក្នុងការទប់ទល់នឹងជំងឺប្រអប់មាត់ដែលគ្មាននៅក្នុងទឹកសុទ្ធច្រកដប៕
Post a Comment