បើសិនជានៅតាមសាច់ដុំរបស់មាន់មានស្នាមផ្នត់ដូចរូបនេះហើយចូរកុំទិញវាមកទទួលទានអោយសោះ! ជួយប្រាប់ឲ្យបងប្អូននូវតាមស្រុកស្រែចំការបានដឹងផង !!!!
បើយោងតាមគេហទំព័រ healthytipsworld បានចុះផ្សាយថា
ជាតិខ្លាញ់នៅក្នុងសាច់មាន់មានការកើនឡើងរហូតដល់ទៅ ២២៤ភាគរយ
ខណ:ដែលប្រូតេអ៊ីនមានការថយចុះយ៉ាងខ្លាំង។ បញ្ហានេះ
គេសង្កេតឃើញនៅលើសាច់មាន់ដែលមានស្នាមឆ្នូតសៗជាពិសេសសាច់មាន់ដែលមានឆ្នូតសៗ
កាន់តែច្រើន។
អ្នកជំនាញនៅសាកលវិទ្យាល័យ Italian scientific journal បានបង្ហាញថា
ក្នុងអំឡុងពេលប៉ុន្មានឆ្នាំចុងក្រោយនេះ
សាច់មាន់ដែលមានគុណភាពទាបបានកើនឡើងកាន់តែខ្លាំងនៅលើទីផ្សារ។ ហេតុដូច្នេះ
ប្រសិនបើអ្នកឃើញសាច់មាន់ដែលមានស្នាមឆ្នូតសៗ កុំទិញមកបរិភោគអ៊ី
ព្រោះវាគ្មានប្រូតេអ៊ីនគ្រប់គ្រាន់ ហើយញ៉ាំច្រើនអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពថែមទៀត។
ក្នុងការធ្វើតេស្តសាកល្បងទៅលើសត្វមាន់ចំនួន ២៨៥ក្បាល គឺមាន
៩៦ក្បាលដែលមានឆ្នូតសៗនៅលើសាច់។ សាច់ប្រភេទនេះហើយ ដែលមានគុណភាពទាបបំផុត
ប៉ុន្តែប្រជាជននៅទូទាំងពិភពលោកមិនដឹងនោះទេ
ហើយចូលចិត្តទទួលទានច្រើនជាងសាច់ផ្សេងៗទៀត។
មូលហេតុដែលបណ្តោលឲ្យសាច់មាន់មានគុណភាពទាប គឺដោយសារតែបច្ចុប្បន្ននេះ
មាន់ត្រូវបានគេចិញ្ចឹមឲ្យស៊ីចំណីច្រើន ព្រមទាំងចាក់ថ្នាំឲ្យឆាប់ធំ។ ដូច្នេះ
ក្នុងរយ:ពេលដ៏ខ្លី មាន់នឹងរីកលូតលាស់ធំលឿនហួសពីការស្មាន។
ដូច្នេះហើយ អ្នកជំនាញបានផ្តល់អនុសាសន៍ថា
ប្រសិនបើអាចអ្នកគួរតែកាត់បន្ថយការទទួលទានមាន់ដែលចិញ្ចឹមឲ្យស៊ីចំណី
ហើយគួរជ្រើសមាន់ដែលចិញ្ចឹមតាមបែបធម្មជាតិវិញ ទើបសម្បូរប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន B
ជាតិដែក និងវីតាមីន B12 ដែលរាងកាយត្រូវការរាល់ថ្ងៃ៕
បើសិនជាឃើញនៅតាមសាច់ដុំរបស់សត្វមាន់មានស្នាមផ្នត់ដូចរូបខាងក្រោមនេះហើយចូរកុំទិញ
វាមកទទួលទានអោយសោះ។
វាជាសញ្ញាបញ្ជាក់ថាមាន់នោះកើតរោគសាច់ដុំ។
តាមពិតទៅវាមិនបានធ្វើអោយប៉ះពាល់ធ្ងន់ធ្ងរនោះទេតែ
លក្ខខណ្ណបែបនេះវានឹងកាត់បន្ថយគុណភាពនៃសាច់ហើយបង្កើនបរិមាណជាតិខ្លាញ់ 224
ភាគរយដែលជាហេតុធ្វើអោយអ្នកទទួលទានកើតជម្ងឺបេះដូង។
មូលហេតុដែលសាច់មាន់កើតរោគនោះក៏ដោយសារតែម្ចាស់ករសិដ្ឋានប្រើថ្នាំដើម្បីបង្ខំអោយវាឆាប់ធំនឹងអាលចាប់លក់យកលុយ។ សត្វមាន់តែមានទម្ងន់ 3 គីឡូក្រាមគឺគេចិញ្ចឹមត្រឹមតែ 47 ថ្ងៃប៉ុននោះ៕
មូលហេតុដែលសាច់មាន់កើតរោគនោះក៏ដោយសារតែម្ចាស់ករសិដ្ឋានប្រើថ្នាំដើម្បីបង្ខំអោយវាឆាប់ធំនឹងអាលចាប់លក់យកលុយ។ សត្វមាន់តែមានទម្ងន់ 3 គីឡូក្រាមគឺគេចិញ្ចឹមត្រឹមតែ 47 ថ្ងៃប៉ុននោះ៕
Post a Comment