គ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងណាស់!! ហាមយកទឹកដែលដាំពុះម្តងហើយ មកកំដៅទៀតជាដាច់ខាត


វា​ពិតជា​មាន​ការចាំបាច់​ណាស់ ដែល​យើង​គ្រប់​គ្នាគួរ​ញ៉ាំ​ទឹកដាំ​ពុះ ពីព្រោះ វា​អាច​សម្លាប់​មេរោគ និង​បាក់តេរី ដែល​មាន​នៅក្នុង​ទឹក​នោះ​។ ប៉ុន្តែ ការ​កម្តៅ ឬ​ដាំទឹក​នោះ​ឲ្យ​ពុះ​ម្តងទៀត ពិតជា​មិនល្អ​ទាល់តែសោះ ហើយ​រឹតតែ​ធ្វើឲ្យ​យើង ជួប​នឹង​បញ្ហា​សុខភាព​ទៀតផង​។​


ពេល​យើង​ដាំ​វា​ម្តងទៀត វា​នឹង​ហួត​សារជាថ្មី ហើយ​ឧស្ម័ន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ដែល​មាន​នៅក្នុង​ទឹក នឹង​អាច​ប្រែក្លាយ​ទៅ​ជា​ដុំ​ពំនូក​មួយ ហើយក៏​អាច​នឹង​វិវត្ត​ទៅ​ជា​ជាតិពុល​ផងដែរ​។​
ពេល​យើង​ដាំទឹក​ម្តងទៀត សារធាតុ​គីមី​នានា ដែល​មាន​នៅក្នុង​ទឹក នឹង​ប្រមូល​ចូល​គ្នា​ជា​ក្រុម ដូចជា នី​ត្រាត អា​សេ​និក និង​ហ្ល​អូ​រ៉ា​យ​ជាដើម … ហើយ​យើង​ពិតជា​មិន​ចង់​បាន​វា ចូលទៅក្នុង​រាងកាយ​របស់​យើង​ឡើយ​។​




ទឹក​ដែល​ដាំ​ពុះ​បែបនេះ អាច​បង្ក​ជា​បញ្ហា​ច្រើនណាស់ ចំពោះ​សុខភាព​របស់​យើង ដូច​ជា​ជំងឺ​បេះដូង ជំងឺមហារីក ជំងឺ​ឈាម ការ​គ្មាន​កូន និង​បញ្ហា​សរសៃប្រសាទ​។​
សារធាតុ​រ៉ែ​ដែល​យើង​ត្រូវការ ក្នុង​កម្រិត​មួយ​សមរម្យ ដូចជា អំបិល​កាល់ស្យូម ពិត​ជា​គ្រោះថ្នាក់​ណាស់ ពេល​យើង​ដាំទឹក​ឲ្យ​ពុះ​ម្តងទៀត ពីព្រោះ វា​អាច​ធ្វើឲ្យ​យើង ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​គ្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម និង​គ្រួសក្នុងប្រមាត់​ជាដើម​។​



ក្រៅពីនេះ ការកើនឡើង​នៃ​ជាតិ​ហ្ល​អូ​រ៉ា​យ ក៏​អាច​ជះឥទ្ធិពល​អាក្រក់ ទៅលើ​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ និង​ការលូតលាស់​ផងដែរ ជាពិសេស ចំពោះ​ទារក និង​កុមារ​តូច​៕



ប្រភព៖http://konpov.com/2017/08/5937

No comments